Аукционните къщи Кристис и Сотбис обявиха рекордна продажби за 2022 г., възлизащи

...
Аукционните къщи Кристис и Сотбис обявиха рекордна продажби за 2022 г., възлизащи
Коментари Харесай

Колекционерство по време на криза

Аукционните къщи  " Кристис " и " Сотбис " оповестиха рекордна продажби за 2022 година, възлизащи на стойност от над 16 милиарда щатски $.

Изпълнителният шеф на " Кристис " Гийом Черути споделя, че това показване, " макар сложната макросреда " с войната в Украйна и инфлацията, се изяснява с " устойчивостта на пазарите на изкуство и на първокласни артикули, както и със забележителния триумф на няколко огромни сбирки ", оповестени за продажба.

Сред тях е тази на Пол Алън, съоснователя на " Майкрософт ", който умря през 2018 година

Доказателство за думите му е, че на 9 и 10 декември сбирката, съдържаща 155 произведения,  проследяващи 500 години от историята на изкуството, беше продадена за рекордната сума от 1,62 милиарда щатски $.

През май 2022 година прочут портрет на Мерилин Монро, дело на Анди Уорхол, доближи върха за най-скъпо произведение на изкуството от XX век. На търг в Ню Йорк, проведен от " Кристис ", творбата беше продадена за 195 милиона щатски $.

Според " Кристис " положителните данни се дължат на " ново потомство колекционери: 35 % от купувачите през 2022 година са били нови, а 34 на 100 от тях са родени през 80-те и 90-те години на предишния век ".

Аукционната къща също означи, че клиентите й в Азия " бързо нарастват " и колекционерите там харчат повече приблизително на човек по отношение на тези от други елементи на света.
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР